Deze workshop start met een wetenschappelijke introductie over darmflora, gezondheid en gefermenteerde frisdrank. Nadien laat fermentista Eva van Eden Lab ons proeven van de eindeloze mogelijkheden om zelf gefermenteerde frisdranken te maken op basis van wilde gisten en kombucha.
We gaan aan de slag met de eetbare weelde die de lokale omgeving ons te bieden heeft, en maken natuurlijke bubbels die verfrissing kunnen brengen in de komende zomermaanden. Je leert hoe je een kombucha, ginger bug en wilde gist opstart en onderhoudt. We ‘vangen’ zelf een wilde gist, en maken een tweede ferment.
Je gaat naar huis met je zelfgemaakte frisdrank in beugelfles, twee starters, een geïllustreerde handleiding, én een heleboel inzichten over darmflora en gezonde voeding.
Wanneer: donderdag 29 juni 2023, 17-20h
Waar: De Verwildering, Poekstraat 19, 9921 Vinderhoute
Prijs: 55€
Inschrijven: via de webshop van Rosemarie: www.borntobemicrobial.be