Achira taart
Ingrediƫnten:
-500 gr achira
-120 gr kokosolie
-120 gr havermout
-1 koffielepel natriumbicarbonaat (of een koffielepel bakpoeder)
-2 eieren
-1 soeplepel rietsuiker
-1 koffielepel vanillesuiker
-een kneep van de agavesiroop (dat zal een goeie koffielepel zijn)
-snufje zout
-chocoladesnippers (eventueel)
Bereidingswijze:
Schil de achira en kook deze in 20 minuten gaar. Smelt de kokosolie en meng de agavesiroop en de suiker in de gesmolten kokosolie. Pureer de achira en meng er de twee eitjes bij, klop eventjes door met de hand. Voeg daarna het kokosoliemengsel, de havermout en het natriumbicarbonaat erbij. Bak voor 50 minuten op 180 graden en werk eventueel af met geraspte chocolade.
Warm is de taart heerlijk, maar dan valt ze een beetje uit elkaar.
Eens afgekoeld, wordt ze stevig en kun je ze makkelijk uit het vuistje eten.