Anaïs’mierikswortelmosterd

Anaïs’mierikswortelmosterd

29 september 2022 Uit Door Michiel

RECEPT MIERIKSWORTELMOSTERD

Benodigdheden:
100gr vers geraspte mierikswortel
25gr geel mosterdzaad
100 ml appelazijn
1 theelepel gember-of kurkumapoeder
2 eetlepels honing of agavesiroop
1 theelepel zout
1 theelepel peper

Aan de slag!
Meng het mosterdzaad met de appelazijn en het gemberpoeder of de kurkuma. Laat de mosterdzaadjes een nacht weken zodat ze zachter worden.
Voeg vervolgens de andere ingrediënten hieraan toe en maal alles in een keukenmachine/blender fijn. Opgelet als je het deksel van de blender haalt, de dampen zijn zeer scherp!
Wacht even een weekje vooraleer je de mosterd eet. De mosterd moet nog even rijpen om zo goed op smaak te komen.
De ongeopende pot is vele maanden houdbaar.
Eenmaal geopend, moet de mosterd in de koelkast bewaard worden.